Què has de saber per tenir un ecommerce a Andorra? Quins avantatges té?

Actualment, el mercat online no és una moda sinó una realitat, cada dia és més habitual que milions de persones comprin productes de forma online sense sortir de casa

T’imagines la possibilitat de negoci que això suposa? Per aquest motiu, si tens una empresa online que vols emprendre o simplement ja comptes amb un negoci físic, però sense presència a Internet, has de saber què és ecommerce, quines possibilitats t’ofereix i quina és la millor fiscalitat a Andorra.

Si t’interessa conèixer de què es tracta no et perdis aquest article.

Què és ecommerce?

El concepte ecommerce s’utilitza per definir simplement Internet com el mercat de la compravenda de qualsevol tipus de producte o servei. És a dir, ecommerce és el intercanvi de béns i/o serveis a través d’Internet. Aquest terme es pot usar per referir-se a l’univers de botigues online creades pels emprenedors.

Ara bé, quines avantatges ofereix aquest tipus de comerç?

Ecommerce ofereix la possibilitat d’operar en un mercat no físic com és Internet. Els principals beneficis que es poden identificar ràpidament són els següents:

 • Negoci obert les 24 hores del dia sense necessitat d’obrir i tancar la teva empresa.
 • Pots augmentar les teves vendes gràcies al mercat mundial que ofereix Internet.
 • Els clients poden ser de qualsevol part del món.
 • En tenir més coneixement sobre els teus clients podràs oferir-los exactament el que necessiten en cada moment i classificar quines són les seves necessitats.
 • El mercat online, a més, redueix costos.

En definitiva, ecommerce dóna la possibilitat d’ampliar el mercat del teu negoci, i augmentar la seva facturació i beneficis des d’un ordinador o qualsevol altre dispositiu.

Per aquest motiu, si estàs pensant a crear un ecommerce per al teu negoci, et recomanem que els instal·lis a Andorra, ja que aquest país compta amb diverses avantatges respecte a Espanya.

El ecommerce és una activitat que recentment està donant molt de què parlar a Andorra i és que dit país ha posat el punt de mira en aquelles persones que es dediquen a aquesta activitat. Però, per què ha ocorregut això? Fàcil, perquè només es necessita un ordinador per treballar i es pot fer perfectament des d’Andorra.

A més, també influeix l’atractiu marc fiscal amb el qual compta el país, la qual cosa comporta que aquest tingui uns impostos molt més baixos que altres països, com per exemple Espanya.

Ara bé, però per què hauries d’instal·lar el teu ecommerce a Andorra i no a Espanya? Les raons són les següents:

 • Andorra és una gran oportunitat per a aquelles empreses que estan ben estructurades, ja que és un país amb una motivació especial per als negocis de comerç online internacional. Això es deu a les seves avantatges fiscals i a un marc legal segur, amb múltiples avantatges operatius per a les empreses, difícil de superar en comparació amb Espanya: l’impost de societats és d’un 10% a Andorra i d’un 25% a Espanya; el règim d’IVA té la seva taxa màxima en un 4,5% al Principat i en un 21% a Espanya.
 • Hub ecommerce a Andorra. En atreure a dit país tantes empreses del sector, és molt normal trobar companyies que es dediquen a la teva mateixa activitat, la qual cosa comporta que et puguis recolzar mútuament en elles per assolir els teus objectius.
 • No hi ha limitacions per Paypal. Aquesta plataforma no està encara 100% operativa al país. Però això no és cap limitació per als ecommerce amb seu a Andorra degut a que existeixen altres opcions que actualment funcionen perfectament al Principat, com el pagament amb la targeta de crèdit o el contra reemborsament.
 • Avui dia, Andorra compta amb fibra òptica per tot el seu territori nacional, alguna cosa que per a un ecommerce pot ser molt interessant, ja que no tindrà problemes de navegació. Al contrari, la connexió a internet serà molt més ràpida i fluida.
 • El fet que Andorra atregui a tants emprenedors i empresaris fa que trobis persones al país que es dediquen al mateix que tu. O bé tenen altres negocis que podrien ajudar al teu o viceversa. Andorra, a diferència d’Espanya, actua com un enorme centre de co-working. Per tant, és molt més senzill que trobis alguna persona interessada en el teu negoci a Andorra que a Espanya.
 • A més, aquest país ofereix moltes oportunitats a les empreses que volen començar de zero a desenvolupar els seus ecommerce sense problemes, la qual cosa pot semblar una limitació pel fet de residir a Andorra.

Ara bé, però un aspecte que has de tenir en compte si vas a instal·lar un ecommerce a Andorra és el règim especial de vendes online amb el qual compten.

Has de tenir en consideració que Andorra no forma part de la Unió Europea, per la qual cosa el nou règim de la UE que facilita les vendes a distància de comerç a particulars al considerar tot el territori europeu com un sol país a efectes de l’IVA, no s’aplica; i sota qualsevol concepte, l’entrada i sortida de productes d’Andorra haurà de passar per un procés duaner. Per aquest motiu, les vendes des d’Andorra no es consideren una operació intracomunitària, sinó una aportació per a la resta dels països de la Unió Europea.

Per això, des de WIT et aconsellem que prèviament a qualsevol operació consultis quin tipus de productes és el que vols comercialitzar; i estudiar així d’aquesta manera el procés duaner per si està carregat amb algun aranzel que condicioni la viabilitat de l’operació comercial.

De manera que, què esperes per instal·lar el teu ecommerce a Andorra? Des de WIT, t’animem a que contactis amb nosaltres per assessorar-te des de la millor perspectiva fiscal perquè no deixis de complir amb cap de les teves obligacions tributàries.

Entrades relacionades

Tenir un gos o gat a Andorra

Aprendizaje del Catalán en Andorra: Integración y oportunidades

Actualizaciones en la fiscalidad inmobiliaria y la inversión extranjera en Andorra

Impost sobre les vivendes buides (IHB) a Andorra

El teu Destí Ideal per a Seguretat i Prosperitat

Calendari Fiscal Andorrà