Andorra: Un futur prometedor reflectit en la millora de qualificació de Moody’s

A WIT Andorra, celebrem la recent notícia que Moody’s Investors Service ha millorat la qualificació creditícia d’Andorra a Baa1 el 19 de gener de 2024, mantenint la seva perspectiva com estable. Aquest èxit és un testimoni del treball ardu i la dedicació del país per mantenir una economia pròspera en creixement, reflectint un progrés continu i sostingut en el Principat.

Claus de la millora de qualificació d’Andorra per Moody’s:

1. Finances públiques robustes: Andorra ha demostrat una gestió fiscal sòlida, reflectida en superàvits fiscals que han contribuït a una disminució contínua en la relació deute/PIB.

2. Absència de necessitats de finançament fins al 2027: Aquest aspecte subratlla la fortalesa financera d’Andorra i la seva capacitat per gestionar les seves obligacions de deute.

3. Impuls reformista: Les reformes en curs han millorat la resiliència econòmica d’Andorra, destacant la creació d’un mecanisme de liquiditat d’emergència que enforteix la estabilitat financera del país.

4. Perspectiva estable: La qualificació Baa1 amb perspectiva estable reflecteix riscos equilibrats i una millora potencial en les mètriques creditícies.

5. Sostre de moneda estrangera elevat a Aa3: Aquest ascens des d’A1 reflecteix la previsibilitat i fiabilitat de les accions governamentals i la fortalesa de les institucions clau d’Andorra.

Què significa això per Andorra i per al seu sector empresarial?

La millora en la qualificació creditícia d’Andorra per part de Moody’s és un indicador clar de la fortalesa i estabilitat econòmica del país. Per a les empreses que operen a Andorra o consideren establir-se aquí, aquest desenvolupament és una senyal encoratjadora. Indica un entorn de negocis segur, una economia en creixement i un govern compromès amb polítiques fiscals i reformes sostenibles.

A WIT Andorra, estem preparats per ajudar a les empreses a navegar en aquest entorn econòmic prometedor. Els nostres serveis d’assessoria i consultoria estan dissenyats per alinear les estratègies empresarials amb les oportunitats emergents en aquest panorama econòmic dinàmic.

La millora de la qualificació d’Andorra per Moody’s no és només un èxit per al país, sinó també una oportunitat per a les empreses que busquen créixer i prosperar en un entorn estable i pròsper. A WIT, ens comprometem a ser el teu soci en aquest viatge, oferint la nostra experiència i coneixements per garantir el teu èxit a Andorra.

Per a més informació sobre com podem ajudar-te a aprofitar aquestes oportunitats, contacta’ns, estem llestos per donar-te suport en cada pas del camí.

Entrades relacionades

El teu Destí Ideal per a Seguretat i Prosperitat

Calendari Fiscal Andorrà

Planificació fiscal i financera, com començar l’any optimitzant

Descobreix per què WIT

Calendari de dies festius a Andorra 2024

El Sistema Bancari Andorrà: Solidesa, Innovació i Compromís amb la Seguretat